18 juni 2014

Filippenzen 2:4

Heb niet alleen uw eigen belangen voor ogen, maar ook die van de ander. 
Filippenzen 2:4

We ontkomen er niet aan, het WK voetbal. Met een zoon die zelf op voetbal zit, kan het niet anders of iedere wedstrijd van Nederland wordt bekeken en besproken. En het is gezellig, saamhorig in het oranje op de bank juichen. Kleine zus snapt het niet gelijk, en juicht ook bij de herhalingen van de doelpunten alsof er nog een keer gescoord is.
Dankzij het enthousiasme verdiep ik me zelf er ook nog een beetje in. En lees overal: het is de kunst om echt als team te blijven spelen. Nieuwkomer of beroemde sterspeler, ze weten heel goed dat ze elkaar nodig hebben. Egoën (woord van de oudste) is er niet bij in een teamsport. 

Dat christen zijn ook een teamsport is, maakt deze tekst duidelijk. Geloven doe je niet alleen, je hebt er anderen bij nodig. In je gezin, in de gemeente, wereldwijd. En in dat team gaat het ook niet om je eigen gelijk. Om wat het belangrijkst is. Zoek eerst het koninkrijk van God. Denk daaraan als je naar de ander kijkt, dan ga je zien wat voor de ander belangrijk is. En dan komt er teamspirit. Dan wordt je eensgezind, één in liefde en één van geest, zoals in vers 2 staat.

1 opmerking:

  1. I don’t know how should I give you thanks! I am totally stunned by your article. You saved my time. Thanks a million for sharing this article.

    BeantwoordenVerwijderen

Heb je opmerkingen of leuke aanvullingen? Ik vind het leuk om je reactie te horen.