22 mei 2014

Spreuken 17:14

Wie een ruzie begint, ontketent een stortvloed; staak de strijd voor hij losbarst.
Spreuken 17:14

'Ik wil wel een kijktafel maken mam!" Onze oudste verrast me. Ik ben benieuwd. En welke tekst ga je dan laten zien, vraag ik hem. Het moet gaan over dat je niet moet gaan vechten als je ruzie hebt. Een prachtige regel, en zeer toepasselijk voor jongens van 11, maar ik herken het eerlijk gezegd niet direct als Bijbeltekst. Dus zoeken we met behulp van de online Bijbel op ruzie. In het boek Spreuken worden daar zeker dingen over gezegd. Tot we op deze tekst stuiten. Die doen we mam!
Met wat vechtende Playmobil poppetjes, een schatkist als inzet van de strijd en een omroeper die met een megafoon vertelt dat ze moeten stoppen, staat de tekst nu op de eettafel.
En behalve een richtlijn voor ruziezoekers hebben we nog iets ontdekt. Namelijk dat de Bijbel relevant is in het dagelijks leven van jongens zoals mijn oudste.

ps: Op de foto die ik had gemaakt, stonden de poppetjes nog niet helemaal zoals het moest, dus deze wat wazige foto moest het worden. Prima, het is deze keer jouw project!

1 opmerking:

  1. Mooi voorbeeld. Ik ga deze tekst gebruiken bij de komende Kinderboekenweek over vriendschap. Ons themaboek in groep 1-2 heet: twee vechtende eekhoorntjes. Ze maken ruzie om een dennenappel. Hier kan ik vast wel een mooi tafereel bij maken.

    BeantwoordenVerwijderen

Heb je opmerkingen of leuke aanvullingen? Ik vind het leuk om je reactie te horen.