10 februari 2014

1 Korintiërs 13:4-8

De liefde is geduldig en vol goedheid. De liefde kent geen afgunst, geen ijdel vertoon en geen zelfgenoegzaamheid. Ze is niet grof en niet zelfzuchtig, ze laat zich niet boos maken en rekent het kwaad niet aan, ze verheugt zich niet over het onrecht maar vindt vreugde in de waarheid. Alles verdraagt ze, alles gelooft ze, alles hoopt ze, in alles volhardt ze. De liefde zal nooit vergaan.

1 Korintiërs 13: 4-8

Binnenkort is het Valentijnsdag, een dag om (al dan niet anoniem) een geliefde te verrassen. Kadootjes, bloemen of een kaartje, alles is goed als het maar rood en met hartjes is, lijkt het wel. Mocht je denken dat dat allemaal commerciele onzin is, dat dacht ik ook, maar door de blog van Janneke werd ik op andere ideeën gebracht. " maar als er een feest van de liefde is zouden wij, christenen, dan niet de eersten moeten zijn om het mee te vieren?  Wij weten toch wat liefde is, wij hebben het toch ervaren; de liefde van de Vader die alles overstijgt!"
En omdat kinderen houden van feest vieren, is dit een prachtig moment om het feest van Gods liefde te vieren. Dat kan al simpel met een bijzonder toetje (in hartjesvorm) of een lief briefje bij het ontbijt, alles is goed, als het maar rood en met hartjes is èn als het duidelijk maakt dat Gods liefde volmaakt is, dat wij elkaar liefhebben omdat Hij ons eerst heeft liefgehad (1 Johannes 4:19)

2 opmerkingen:

  1. Dank je wel voor deze leuke blog. Je brengt me op een idee.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je blog blijft leuk zeg. Wat knap dat je elke keer weer inspiratie hebt voor nieuwe Bijbelverzen.

    BeantwoordenVerwijderen

Heb je opmerkingen of leuke aanvullingen? Ik vind het leuk om je reactie te horen.